Wat ik ga missen tijdens het reizen

Voor mij en vele zullen dit waarschijnlijk herkennen (andere totaal niet ;)) is onze reis echt een moment om naar toe te leven. Iets waar ik altijd van droomde en iets waarvan ik echt denk ‘ik moet dit doen’. Voor mij is het dan ook geen probleem om mijn baan op te zeggen, luxe achter te laten en die motor, ja die kan ook nog wel even wachten. Want ja, wat is nou een half jaar?! Voor je het weet is het voorbij. Toch zijn er wel dingen van thuis die ik enorm ga missen.

Mijn bed
Ik zeg het wel een vaker: ‘Wat als je geen bed hebt en je op straat moet slapen?’ Zo erg is het tijdens de reis natuurlijk niet, maar in ons drukke bestaan staan wij maar wat weinig stil dat een fijn bed hebben toch echt een luxe is. Het is ook zeker geen eerste levensbehoefte maar.. pff, wat is het toch fijn dat je elke nacht heerlijk in je eigen bed weg mag dromen.

Mijn hond Kick
Hij die er altijd voor mij is, hij die altijd blij is als ik thuis kom, hij die het niet uitmaakt in welk humeur ik ben, hij die mij met zijn rare trucjes altijd aan het lachen maakt, hij die als ik even drie seconden naar boven ben gelopen en weer terug kom, doet alsof hij mij een jaar niet heeft gezien.
Hij die het niet uitmaakt dat ik haar ‘hij’ noem terwijl het een teefje is ;). Al weet ik dat ‘hij’ het mega goed gaat hebben als wij weg zijn, ik ga hem toch enorm missen.

De schone was
Dat moment dat je de schone was uit de wasmachine haalt, de zachtheid van de was voelt, de heerlijke geur van Robijnbloemen langs je heen waait en daar nog enkele uren… Want he, ik help je even uit de droom, maar mijn was ruikt echt geen dagen zoals ze in de reclame doen vermoeden, zo lekker als op het moment dat je alles uit de wasmachine haalt. Maar ach, zodra die heerlijke geur weg is, was je het toch opnieuw?! Dat moment ga ik wel echt missen.

En natuurlijk je vrienden en familie
Hier kan ik heel veel over gaan schrijven maar iedereen snapt dat je al die kleine momenten die zo normaal zijn natuurlijk gaat missen.
Gelukkig als jij diegene bent die op reis gaat maak je elke dag heel veel bijzondere dingen mee. Avonturen waardoor de dagen voorbij vliegen en waardoor je niet altijd stilstaat bij thuis en thuis gewoon doorgaat. Waardoor ook de thuisblijvers soms de tijd vergeten en voordat iedereen het weet.. toch echt dat halve jaar zo voorbij is. Want eerlijk is eerlijk, een half jaar stelt toch niet zoveel voor?!

Wat mis jij als je lang van huis bent?

 

Kick

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

One thought on “Wat ik ga missen tijdens het reizen

  1. Ik ook Myla! En familie en vrienden, zonnebank en een lekker warm bad of de openhaard als het koud is!! Maar in die landen zal je vast genoeg warmte hebben? Hoe is het weer daar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>