Vang Vieng

Vang Vieng staat bekend om het tuben en het partyen. Na een aantal dodelijke ongevallen bij het tuben is het partyen een beetje aan banden gelegd, maar als je wil kan je hier nog steeds keihard feesten. Alcohol en de geestverruimende middelen zijn er in overvloed. Al merk je hier overdag vrij weinig van.

Wij zitten net over de rivier in een leuke knusse bungalow bij ‘Otherside guesthouse’. Het heeft een open veld met daarom heen de bungalow. Aan deze kant van de rivier zijn leuke plekken aan het water om wat te weten en wat te drinken. Het is de rustige kant van Vang Vieng maar eenmaal de brug over ben je meteen in het centrum. Waar trouwens de beste snitzels ever te koop zijn. De snitzel van ‘Victor’ echt een aanrader! Thomas heeft er vijf dagen achter elkaar snitzel gegeten, dus dan weet je dat het goed zit ;).

Tuben
Natuurlijk moet je getubt hebben als je in Vang Vieng bent, dus zijn wij samen met een ander Nederlands stel gegaan, op 1 januari. De meeste komen deze dag brak in hun bed door maar wij kiezen ervoor om brak te tuben. Niet iedereen deelt dit idee dus het is erg rustig op de rivier. Bij aankomst krijgen we meteen een shotje en kan je ervoor kiezen om ‘bier pong’ te spelen. Wij bestellen allemaal een biertje en besluiten lekker te gaan dobberen.

Om de zoveel meter zijn er kroegjes en barretjes. Ik denk dat het er een stuk of zeven zijn. Daarna vind je er hier en nog een enkel barretje. De omgeving is prachtig maar het water nog best fris. De hele tubingtour is is zo’n vier kilometer, dus aardig lang. Onderweg kom je veel Koreanen tegen die langs de route aan het eten zijn. Ze vinden het erg grappig om iedereen met emmers water nat te gooien. Op zich niet zo erg, maar het water is erg fris en als de zon niet schijnt is het best koud.

Na vele malen nat te zijn gegooid ril ik van de kou en hoop ik stiekem dat we al aan het einde van de tubingtour zijn. Na wat stenen ontwijken, want het water is niet overal diep, en je wil je billen echt niet openhalen aan een steen zie ik de brug. Het eindpunt is in zicht! En met het eindpunt komen er ook meteen weer wat barren in zicht. Dus ook hier kan je nog even ‘kroeg hoppen’.

Viewpoint
Naast het partyen en de verdovende middelen heeft Vang Vieng ook mooie natuur, en een mooi viewpoint. Tijdens onze wandeling Naar het viewpoint komen we een groep kinderen tegen. Twee meiden en drie jongens. Ze zijn over de opgedroogde rijstvelden aan het rennen en gillen tegen elkaar. Dan ineens duiken ze allemaal tegelijk rond hetzelfde plekje op de grond. Beet!! Ze slaan iets kleins met het hoofd tegen de grond. We staan verwondert te kijken. Vol trots laten ze ons hun vangst zien. Een muis! Voor het avond eten. Ze stoppen hem in het tasje en gaan weer verder op zoek. Een muis is met ze allen natuurlijk geen volledige maaltijd.

Het viewpoint is nog een beste klim omhoog. Aangezien we vrijwel alles doen op slippers. Live is better in flipflops ;). Doen we dat deze klim ook! Maar een paar stevige wandelschoenen zijn toch aangenamer. De stenen waar je op omhoog moet klimmen steken echt uit, je voelt ze bijna door je slippers heen prikken. Bijna het hele pad voelt zo aan. Ook is er niet echt een railing waaraan je je vast kan houden waardoor ik soms op handen en voeten omhoog moet klimmen. Ik voel me net een debiel, maar gelukkig hebben meer mensen hier last van en klimmen we allemaal als idioten omhoog. Eenmaal boven heb je echt een mooi uitzicht. Van ‘safety first’ hebben ze hier in Laos niet gehoord. Er staat dan ook een grote bamboestok op het hoogste gedeelte van het uitzichtpunt en dat is het.

Op de terugweg komen we erachter dat er ook nog een grot is om te bekijken. Nu we er toch zijn gaan we er even in en het is zeker de moeite waard. De grot is niet gigantisch maar wel mooi. De wanden glinsteren iets en hebben een parelmoerachtige kleur. Erg mooi om te zien.

Blue Lagoon
De Bleu Lagoon is mooi maar vol met Koreanen wat ik zelf wel jammer vind maar aan de andere kant heb ik erg om ze gelachen. Ze kunnen namelijk allemaal niet zwemmen, hun verwoede pogingen dit toch te doen zijn erg komisch. Er hangt een dikke tak van een boom over het water waar je vanaf kan springen. Ik weet niet hoe ze het doen, maar de Koreanen kunnen ook niet springen. Ten eerste worden ze eerst 10 minuten aangemoedigd omdat ze eigenlijk niet durven, en als ze dan uiteindelijk ‘springen’ laten ze zich een soort van naar beneden storten om vervolgens een luid gejuich en applaus in ontvangst te nemen. Zodra een Europeaan van de tak springt en iets van een backflip of een salto maak kijken ze vol bewondering! En gaan ze helemaal uit hun dak.

Wij hebben ons prima vermaakt in Vang Vieng en waren echt gelukkig met de snitzels van ‘Victor

Vang vieng

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>