Top vijf bezienswaardigheden in Beijing

Wauw, wat is het toch weer anders om in deze stad aan te komen als je vanuit Mongolië komt. Alles is hier groot, hoog en kleurrijk. Overal ruikt het naar heerlijk eten. En wat een drukte. Hallo Beijing!
We hebben super fijne dagen in Beijing gehad en zetten graag onze top vijf bezienswaardigheden voor je op een rij:

1 De Chinese muur
Op nummer een natuurlijk de Chinese muur! Dit is echt een topper om te bezoeken. Er zijn drie verschillende plekken net buiten Beijing om de muur te bezoeken. Dat zijn Badaling, Samatai en Jinshanling. De eerste twee plaatsen zijn gerenoveerd en heel toeristisch iets wat je natuurlijk niet wil. Je wil de echte oude muur en het liefst wil je deze voor jezelf. Samen met vier Nederlandse meiden zijn we afgereisd naar Jinshanling om daar echte oude delen van de muur te bezoeken.

Ik kan je zeggen dat de muur bezoeken nog een beste klus is. Het is warm en je moet aardig wat meters omhoog voordat je op de muur bent. De muur is in Jinshanling nog in de oude staat hierdoor liggen er stenen los waardoor het wandelen over de muur best pittig is. Eenmaal op de muur is het geweldig! En dan te bedenken dat de muur 6000 kilometer lang is!

Chinese muur

2 Fietsen door Beijing
Noem mij een cultuurbarbaar maar dit vond ik toch na de Chinese muur het leukste om te doen in Beijing. We hebben voor twee dagen een fiets gehuurd en zijn gewoon gaan fietsen. Je kan natuurlijk een fietstour doen, maar daar weten ze wel van prijzen. Met een map en wat gezond verstand kan je natuurlijk ook zelf de stad verkennen.

Je komt op plaatsen waar je anders niet komt. Met de metro (wat wel iets goedkoper is) zie je alleen de plekken waar je naartoe gaat. Met de fiets zie je werkelijk van alles. Je kan zelf kiezen waar je stopt en je krijgt een veel betere indruk van de stad.

Langs bijna alle straten zijn brede fietspaden die je deelt met alle andere fietsers en motoren. In het begin lijkt het wat gevaarlijk en druk met alle auto’s, motoren en de hoeveelheid rijstroken. Maar als je je een beetje aanpast aan de Chinezen, gewoon heel brutaal overal tussen het verkeer door maneuvreren en veel bellen met je fietsbel dan kom je een heel eind!

Fietsen in Beijing

3 De Hutongs
Hutongs zijn oude authentieke wijkjes in de stad waar de lokale bevolking woont. Vroeger stond de stad hier vol mee maar ze beginnen langzaam te verdwijnen. In het centrum van de stad zijn de wat toeristische Hutongs hier zijn veel winkeltjes en eetkraampjes. Het is er druk maar sfeervol en gezellig. Buiten het centrum zijn wat minder toeristische Hutongs. Ook hier zijn veel winkeltjes en eetkraampjes alleen zijn deze wat minder op toeristen gericht. Hier kan je echt de sfeer proeven van het oude Beijing.

4 De verboden stad
Thuis kon ik niet wachten! Ik ga de verboden stad zien! De stad die in de 14de eeuw gebouwd is voor de keizer (en de 24 die daarop volgde). Hij woonde hier met zijn hofhouding. De keizer in het binnenhof en al de werklieden en de hofhouding in het buitenhof, zo was de keizer zelfvoorzienend en hoefde hij de poorten niet uit. De laatste keizer heeft er geregeerd tot 1912 en heeft er met zijn familie gewoond tot 1924 daarna is de stad opengesteld voor bezoek. Met dit in je achterhoofd is het erg bijzonder om door deze stad te lopen.

De verboden stad

5 Snackstreet
Hier had ik natuurlijk The temple of heaven moeten noemen. Deze tempel is ook echt een bezoek waard maar aangezien we de afgelopen tijd al zoveel tempels en dergelijke gezien hebben was ik toch meer onder de indruk van Snackstreet. Snackstreet is een straat die ‘s avonds vol staat met eetkraampjes. Lekker zal je denken, totdat je ziet wat ze serveren.

Het is toch even anders dan we gewend zijn. Schorpioenen, vogelspinnen, slangen, stierenballen, een soort van larven (jakkes, het aanzicht alleen al), duizendpoten, haaien… en ja zelf zeepaardjes! Shocking! Het zijn zulke bijzondere beestjes. Je ziet ze bijna nooit op een heel bijzonder aquarium na en dan zie je ze ineens gebraden aan een stokje om op te eten…

Duizendpoot Zeepaardjes Scorpioenen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>