Panda breeding centre in Chengdu

Ben je in Chengdu?! Dan moet je natuurlijk de panda bezoeken. Wij zijn bij het Breeding Centre geweest wat een groot park is is vol met panda’s en rode panda’s. Het is misschien wel het mooiste park wat we gezien hebben.

De panda is met uitsterven bedreigd en dat is niet zo heel raar. De panda leeft alleen, niet in groepen. En vult zijn dag met eten (dat wil ik ook!) hij eet namelijk zo’n 12 uur per dag verder is het beestje vrij lui. Een keer per jaar (ja juist! 1 x per jaar) is het paartijd, deze tijd duurt maar twee tot drie dagen.

Rond deze tijd zoeken de panda’s elkaar op. Alleen zijn de panda’s nogal kieskeurig als het om de partnerkeuze gaat waardoor er in het wild maar weinig kleine schattige babypandatjes ter wereld komen. Mocht het raak zijn dan is de draagtijd vijf maanden. Een panda krijgt maar een jong in het wild blijft het jong zo’n drie jaar bij de moeder.

Maar gelukkig is in 1987 is het Panda Breeding Centre opgericht. Het Centre is opgericht om zoveel mogelijk panda’s terug te zetten in de natuur. Ze zijn begonnen met zes panda’s en er leven er nu nu stuk of 80. Goed werk wat het Centre doet want we willen natuurlijk niet dat deze mega schattige beestje uitsterven!

Het is een prachtig aangekleed park om te bezoeken. Overal staat het vol met groene bamboe. Er wordt van alles aan gedaan om de panda in zijn natuurlijke omgeving te laten leven, maar het blijft natuurlijk een soort van dierentuin ;).

Als je de panda gaat bezoeken doe dat doen ‘s morgens zo vroeg mogelijk. Dan heb je de meeste kans om ze in beweging te zien wat toch echt wel het leukste is. Vooral in ‘The kindergarten’ hier zitten de jonge panda’s van een jaar of twee. Ze spelen met elkaar en dagen elkaar uit wat voor leuke beelden zorgt. Onder de Chinezen is een bezoek aan de panda ook erg populair dus wil je niet bedolven worden onder de selfiesticks en duwende chinezen dan raden we je ook aan om vroeg te gaan.

Toevallig niet in Chengdu?! Niet getreurd! Dankzij het staatsbezoek van het koningspaar aan China, leent China Ouwehands Dierenpark in Rheden binnenkort namelijk twee panda’s. Hoef je niet meer helemaal naar China om de panda een bezoekje te brengen ;).

Babypanda's Panda's eten bamboe Rode panda

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>