Met de trein van Ulaan Baatar naar Beijing

De Chinese trein waar we instappen is weer iets luxer, fijn! Alles ziet er nieuwer uit en is ruimer. In onze coupe hebben we zelfs stroomvoorziening. Enige nadeel is dat de toiletten minder vaak schoongemaakt worden dan in de voorgaande treinen. De treinreis duurt 28 uur en we delen onze coupe met twee Nederlandse meiden. Zij maken in het eerste gedeelte van China ongeveer dezelfde reis als ons. Erg gezellig.

De grensovergang heeft twee stoppen een van twee uur. Hier worden de paspoorten gecontroleerd en moet je verder gewoon wachten ;). De andere duurt vier uur. Bij deze stop wordt een ander onderstel aan de trein gekoppeld. De rails in China is anders dan die van Mongolië en Rusland.

Tijdens de tweede stop worden alle deuren op slot gedaan ook die van de wc. Wat erg vervelend kan zijn ;). Er mag niemand meer in of uit. Daarna worden alles wagons losgekoppeld. Wij kunnen de wagon die achter onze wagon zat zien. Deze staat tijdens het verwisselen van het onderstel naast onze wagon en beide wagons worden tegelijk voorzien van een ander onderstel. Wat het leuker maakt omdat wij kunnen zien wat ze bij die wagon allemaal doen.

De wagon wordt met iedereen erin omhoog getakeld dit voelt toch wat vreemd. Daarna gaan de Chinezen hard aan het werk en hoor je veel gebeuk en gebonk. Af en toe voel je de wagon met een klap ergens tegenaan gaan. Wij liggen ondertussen lekker in ons bed omdat de stop van 21.00 uur tot 1.00 uur zal duren. Waardoor we soms uit onze slaap verstoord worden en ineens wakker schrikken.

Zodra we wakker worden zijn we in China en is het uitzicht weer totaal anders. Grote bergen, grotten en grote steden waar we doorheen rijden. We zijn erg benieuwd naar China!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>