Met de trein van Irkutsk naar Ulaan Baatar

Deze treinreis duurt 30 uur en 48 minuten. Wij zitten een dag en twee nachten in de trein. Een korte treinreis vergeleken met de vorige. Vanaf hier begint het uitzicht geweldig te worden. Mooie stukken vlak land, heuvels, prachtige dorpen en verschillende meren komen voorbij.

Luxe trein
De trein is een stuk nieuwer en luxer dan de vorige trein. Zo zijn de bedden hier gewoon 2 meter lang, erg fijn voor Thomas, zit er een TV in onze coupe en is alles wat ruimer. Onze medepassagiers zijn wel meteen een stuk minder leuk geworden. Vooral wat oudere bekakte stelletjes die denken dat de hele trein van hun is, maar dat maakt de reis voor ons niet minder leuk.

Provodnista
Onze nieuwe provodnista heeft in tegenstelling tot Lila maar een persoonlijkheid en die is niet heel aangenaam. We mogen niet meerdere apparaten aan ons verlengsnoer leggen, wat erg lastig is omdat je een stopcontact moet delen met de hele wagon. Ook mag ik geen extra glas voor mijn thee, dan moet ik eerst thee kopen, dat terwijl mijn Russische medepassagier er wel een krijgt zonder thee te kopen.

Bij tussenstops gooit ze na 10 minuten de deur naar buiten dicht terwijl de stop 20 minuten duurt. Dat alle passagiers van onze wagon hierdoor door een andere deur naar binnen moeten maakt haar niet zoveel uit. Thomas heeft deze Provodnista ook een bijnaam gegeven maar die zal ik hier maar niet noemen ;). Verder vermaken wij ons prima en genieten volop van het uitzicht. Wat is het hier toch mooi!

Grensovergang
Vanaf het moment dat we Mongolië inrijden hebben we onze coupe voor ons tweeën en tot ons eindpunt komt er ook niemand meer bij. Erg prettig! De grens controle duurt wel lang maar stelt niet zo heel veel voor. Eerst moeten we 4,5 uur wachten aan de Russische kant. Een paar wagons worden losgekoppeld deze nemen een ander route. Zodra wij de trein weer in mogen worden alle spullen die iedereen mee heeft en alle paspoorten gecontroleerd door de Russen, die dit overigens wel heel autoritair en met strakke gezichten doen. Daarna mogen we verder rijden komen we in een stukje niemandsland waarna we de grens overgaan. In Mongolië worden nogmaals alle paspoorten gecontroleerd dit keer met een glimlach. Nadat we 1,5 uur gewacht hebben mogen we door en zijn we in Mongolië. Hier wacht ons een geweldige tijd! Daarover lezen jullie snel meer.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

One thought on “Met de trein van Irkutsk naar Ulaan Baatar

  1. Zoveel hebben jullie al meegemaakt en wauw jullie mogen nog zoveeeeel! Erg leuk om te lezen en ben reuze benieuwd naar de blog over jullie eerste stuk in Mongolië!! Denk aan jullie ! Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>