Luang Prabang

Als je van tempels houdt zit je in Luang Prabang goed. Je vindt ze hier in overvloed en midden in het centrum, je hoeft er dus niet ver voor te lopen. That Phu Si is de hoogste tempel in Luang Prabang verwacht niet veel van deze tempel, want het stelt niet zoveel voor. Maar het uitzicht is super, vooral bij zonsondergang.

Vogeltjes
Bij de tempels zijn hele kleine vogeltjes in mini kooitjes te koop, om boven bij de tempel vrij te laten. Dit schijnt goed te zijn voor je karma. Al is dit natuurlijk alleen maar goed voor de portemonnee voor diegene die de arme vogeltjes verkoopt. De vogeltjes zijn zeer geliefd onder kinderen. Kinderen lopen dan ook vol trots t het kleine mandje, waar meestal twee vogeltjes inzitten, heen en weer te zwaaien. Zodra de vogeltjes vrijgelaten zijn, worden ze even verderop weer gevangen. Heel goed voor je karma dus ;).

Aalmoezen ceremonie
De aalmoezen ceremonie is echt iets bijzonders om te zien. ‘s Morgens vanaf half 6 lopen alle monniken door de straten van Luang Prabang. Eerst hoor je een paar keer een gong, en daarna zie je steeds groepen monniken voorbij lopen. De Loatianen schenken eten aan de monniken. Een bijzonder moment om mee te maken. Als toerist kan je ook eten schenken, dit koop je van de plaatselijke bevolking, daarbij krijg je een matje en mag je langs de route ook eten schenken. Zelf raad ik dit niet aan. Je wordt namelijk behoorlijk afgezet en het is toch veel mooier om naar de plaatselijke bevolking te kijken die de monniken hun aalmoezen geven.

Aalmoezen ceremonie

Watervallen
Wat je echt niet mag missen als je in Luang Prabang bent is de Kuang Si waterval. Wat is deze waterval prachtig! Heel helder blauw, enorm groot en heerlijk om in te zwemmen. Als je de waterval bezoekt loop je via het pad ook langs ‘Free the bears’. Een opvang centrum voor beren waar echt goed werkt gedaan wordt. Beren die jaren in kleine kooien opgesloten zaten mogen hier genieten van de natuur. Zeker de moeite waard om even te kijken en natuurlijk wat te doneren.

Ook de Tad Sea waterval is er een om te bezoeken. Als je van plan bent beide watervallen te bezoeken bezoek dan eerst deze. Hij is enorm breed en heeft veel verschillende verdiepingen om in te zwemmen. Maar als je eerst bij de Kuang Si waterval bent geweest zal deze je een klein beetje tegenvallen.

DSC_0107_6Kuang Si waterval

Vlindertuin
Vlakbij de Kuang Si waterval zit ook een vlindertuin. Deze vlindertuin bestaat nu drie jaar en is opgezet door twee Nederlanders. Wat zij allemaal neergezet hebben in die drie jaar is geweldig. Ze hebben er echt iets moois van gemaakt. De entreeprijs is wat aan de hoge kant maar er zit dan wel een gratis natuurlijke Dr. Fish behandeling bij ;). De vlinders zijn prachtig en je krijgt een uitgebreide uitleg over hoe een vlinder leeft en zich voortplant. Nooit geweten dat een vlinder gemiddeld maar drie weken leeft.

Cocons
Dit zijn geen sieraden, maar cocons van vlinders.

Genoeg guesthouses
De stad staat vol met guesthouses. De een na de ander is er te vinden. De prijzen variëren van ‘een beetje prijzig’ tot ‘heel erg prijzig’. Zelf zitten we in homestay ‘Wat That’. Al lijkt het niet echt op een homestay. De bewoners en dus de eigenaren zijn erg onaardig. We kijken dan ook elke keer weer op als de eigenaresse schreeuwt tegen een klant dat hij zijn slippers binnen uit moet doen. Onderhandelen over prijzen zit er ook niet in. Terwijl dit in een land als Loas toch heel normaal is. Klanten die dit toch proberen, worden keihard in hun gezicht uitgelachen.

De avondmarkt
Op de avondmarkt zijn vele souvenirs en kleding te koop maar je kan hier ook voordelig eten. De restaurants zijn namelijk vrij duur voor de gemiddelde backpacker. Voor 10.000 Kip (iets meer dan 1 euro) heb je een bordje vol met eten. Je mag zelf kiezen uit een klein buffet. Waar je vervolgens plaats neemt aan een lange tafel met allemaal andere mensen. Een super leuke plek om in contact te komen met andere mensen.

Luang Prabang is zeker een leuke stad om te bezoeken al vonden wij de locals in het centrum van de stad erg onvriendelijk. Hoe verder je buiten de stad komt des te aardiger worden de mensen en aangezien je toch rond gaat rijden op je scooter is dit geen reden om een bezoek aan de stad over te slaan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>