8 Tips voor goedkope vliegtickets

Je kent het wel, je ziet een goedkope vlucht denkt er even over na en ineens is diezelfde vlucht veel duurder.  Mega balen want je wil natuurlijk de beste prijs voor je vliegticket en de beste prijs is natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Ik leg het je hieronder uit aan de hand van acht tips.

1 Boek zes tot acht weken voor vertrek
De meeste mensen denken dat een last-minute ervoor zorgt dat ze de goedkoopste vliegtickets hebben. Helaas, fout gedacht! Dit is alleen het geval als het niet uitmaakt wat je bestemming is. Weet je wat je bestemming is? Boek dan zes tot acht weken van tevoren je vlucht. In deze twee weken heb je de meeste kans op een goede prijs.

2 Boek je vlucht op een dinsdag of woensdag
Verschillende dagen in de week zorgen voor verschillende prijzen. Wil je de beste prijs, dan doe je er goed aan om op een dinsdag of woensdag je vliegticket te boeken. Vermijd in ieder geval de vrijdag en de zaterdag. Op deze dagen zijn de vliegtickets het duurst.

3 Houd rekening met de dag van vertrek
Naast de dag waarop je boekt heeft ook de dag waarop je vliegt invloed op de prijs. Zo zorgt de vrijdag ervoor dat de prijs omhoog gaat. Iedereen wil nog voor het weekend naar huis of wil juist een weekendje weg. De dinsdag en woensdag zijn goede dagen om te vliegen. Op deze dagen is je vlucht het goedkoopst. Ook de zaterdag is goedkoper, zakenmensen willen vaak niet op deze dag vliegen.

4 Boek je vlucht bij de vliegtuigmaatschappij
Vergelijk prijzen op vergelijkingssites maar boek ze bij de vliegtuigmaatschappij. Dit kan je vele euro’s schelen. Vergelijkingssites moeten namelijk ook verdienen aan jouw vlucht. Dus weet je welke vliegtuigmaatschappij op jouw route het goedkoopste is? Boek dan de vlucht via de website van de vliegtuigmaatschappij.

5 Je koffer meenemen is in de meeste gevallen niet meer gratis
Houd rekening met je ruimbagage en wat de kosten hiervan zijn. Tegenwoordig is het meenemen van je ruimbagage niet meer gratis. Ook verschillen de prijzen heel erg per vliegmaatschappij. Hierdoor kan een vliegtickets soms goedkoop lijken maar zodra je ook ruimbagage mee wil nemen kan je nogal bedrogen uitkomen.

6 One-way ticket vaak duurder dan retour
Wil je een enkele vlucht? Zoek dan eerst op een retour. Zoek op de datum waarop je wil vliegen en zoek je retourdatum op een ongunstige dag een maand later. Vaak zijn retourtickets goedkoper dan een enkele reis. Bij het boeken van je retour kan je je terugreis gewoon laten gaan. Let op! Andersom kan niet. De luchtvaartmaatschappij annuleert je terugvlucht als je de heen vlucht niet hebt gevlogen.

7 Vlieg vanaf een kleine luchthaven
Wees flexibel met luchthavens. Probeer eens een ander luchthaven dan Schiphol. De grote luchthaven zijn vaak duurder dan de kleine luchthaven. Zo is het vliegen vanaf Eindhoven vaak vele euro’s goedkoper dan vliegen vanaf Schiphol.

8 Boek met flexibele dagen
Geen voorkeur bij de dag van vertrek? Maak dan tijdens het boeken gebruik van flexibele dagen. Zo vergelijk je makkelijker prijzen op verschillende dagen. Hierdoor heb je een beter overzicht om de prijzen te vergelijken.

Met deze tips kom je al een aardig eind op weg om goedkope vliegtickets te scoren! Heb jij nog tips voor goedkope(re) vliegtickets? Ik hoor ze graag!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

One thought on “8 Tips voor goedkope vliegtickets

  1. Hoi Merel en Thomas,

    Zo te zien hebben jullie het goed naar je zin !!!. Interessant stuk ook voor het boeken van vluchten. Check ook eens deze site http://dutchfrequentflyer.blogspot.nl/ , deze jongen is het vooral te doen om gebruik te maken van “airmiles”, maar maakt ook gebruik van een vrij ingenieus systeem van vluchten boeken op de volgende site http://matrix.itasoftware.com/, werkt super btw als je geen vaste reisdata hebt en geen probleem hebt met tussenstops (die misschien ook wel weer erg leuk zijn) !!!
    Volgens mij heeft Jasper er ook gebruik van gemaakt. Check maar eens, succes !!!!

    Groeten, en nog veel reisplezier.
    Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>