Kuala Lumpur

Doordat we vanaf Kuala Lumpur naar Borneo vliegen hebben we een dag om deze toch wel ‘westerse’ stad te verkennen. De gebouwen in deze stad zijn immens en je kijk dan ook je ogen uit. Vooral als je net van de Thaise eilanden afkomt waar maar weinig grote gebouwen zijn.

Petronas Twin Towers
Omdat we in deze stad maar weinig tijd hebben, hebben we vooral een doel: De Petronas Twin Towers bezoeken. Kuala Lumpur staat bekend om deze grote gebouwen. De Twin Towers zijn met hun 452 meter hoogte niet te missen. Ze hebben 88 verdiepingen en zijn via een brug op de 41ste en 42ste verdieping met elkaar verbonden.

In het daglicht zijn deze gebouwen indrukwekkend met hun zilveren kleur, maar ‘s avonds zijn ze op hun mooist. Als de torens verlicht zijn is het helemaal een spektakel. Wat indrukwekkend.  In het park is ‘s avonds ook een lichtshow in de fontijn, leuk om onder het genot van een drankje te zien.

Twin Towers Kuala Lumpur

Wil je ‘s avonds een drankje doen en een geweldig uitzicht hebben op de Twin Towers? Bezoek dan de SkyBar, deze is gelegen op de 33ste verdieping in het Traders Hotel. Mooi uitzicht over het park en natuurlijk de Twin Towers!

Aquaria
Per toeval lopen we langs het Aquaria, en besluiten om het een bezoek te brengen. Aquaria is gelegen in het park waar de Twin Towers staan. Als je van de onderwater wereld houdt zeker een bezoek waard. Door de tunnel in het aquarium waan je je ‘tussen’ de haaien en roggen. Er zijn veel verschillende soorten vissen met overal uitleg dus ook nog educatief, wat wil een mens nog meer ;). Als je van octopussen houdt ben je hier ook aan het goede adres, ze hebben de grootse octopus die ik ooit gezien heb. En niet te vergeten, een breedingcentre voor zeepaardjes! Laat ik nou net een grote fan van zeepaardjes zijn. Het is echt geweldig om deze mooie dieren in alle verschillende levensstadia te zien.

Zeepaardjes Aquaria

Een dag in deze stad is natuurlijk niet voldoende, er is namelijk veel te doen. Helaas hadden wij er de tijd niet voor maar is er voldoende te zien om een dag of drie, vier mee te vullen!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>