Koh Phi Phi

Thailand heeft vele eilanden en allemaal zijn ze anders en voel je dat er een andere sfeer hangt. Eiland hoppen in Thailand is dan ook erg leuk om te doen. Na Koh Tao en Koh Samui is Koh Phi Phi aan de beurt. Koh Phi Phi is een redelijk groot eiland maar alleen het middelste en kleinste gedeelte van het eiland is bewoond. De rest van het eiland is flink begroeit. Hierdoor is het toeristische gedeelte vrij klein. Je kan er dan ook geen scooters huren en alles is op loop afstand te vinden.

Koh Phi Phi is een eiland uit de folders, prachtige witte stranden, blauwe zee en kleurrijke houten boten. Het eiland is echt prachtig en beschikt over vele mooie stranden die soms alleen met een boot te bereiken zijn, maar er zijn genoeg tourtjes of privéboten die je daar graag naar toe brengen.

Wij hebben een eilandtour geboekt waarbij we alle hotspots van Phi Phi langs gaan. In een volgepropte longtailboat gaan we op pad. Onze eerste stop is een snorkelplek. Met wat brood en onze snorkel banen we ons is een heuse viswalhalla. Zoveel visjes, zoveel kleuren.

Bamboo Island
Daarna varen we door naar Bamboo Island. Hallo, wit strand, blauwe zee! Om Bamboo Island op te komen moet iedereen een entree fee betalen, het valt namelijk onder een nationaal park net als Maya Bay. We hebben anderhalf uur om dit prachtige eiland te verkennen. Na een stukje lopen zien we al gauw dat het overal even mooi is en dus besluiten we lekker te zwemmen en op het strand te liggen. Die anderhalf uur vliegt dan ook zo voorbij. Tijd om verder te gaan.

In de boot krijgen we onze lunch, snorkelen we op verschillende plekken en varen we door naar Monkey beach. Dit is een overvol strand waar een hoop apen wonen, die maar al te graag gevoerd worden door de toeristen. Leuk om te zien, maar niet ons meest favoriete strand.

We varen door naar een lagune en die is mooi. Zoveel verschillende kleuren blauw tussen hoge rotsen waarvan het ene gedeelte in de schaduw ligt en het andere gedeelte in de zon. Om ons heen liggen een paar boten die het uitzicht helemaal af maken. Wat een prachtige plek. We nemen een duik genieten nog even van al het moois om ons heen en dan varen we naar het laatste strand.

Maya Bay
Het laatste strand Maya Bay dit is het strand waar de film ‘The beach’ (2000) is opgenomen. Het is een prachtig strand maar helaas wil iedereen dit strand bezoeken. Het ligt vol met boten en toeristen. Jammer, want hierdoor is het uitzicht meteen een stuk minder mooi en komt het strand niet helemaal tot zijn recht, maar als je alle toeristen even wegdenkt is Maya Bay echt een plaatje om te zien.

Na een bezoek aan een grot, waar we alleen langs varen, varen we langzaam terug. Onderweg genieten we van een prachtige zonsondergang. Voordeel aan de eilandtour is dat je meteen alle mooie snorkelspots en mooie stranden rond Koh Phi Phi hebt gezien, dan kan je daarna beslissen of je een van de stranden nog een keer wil bezoeken ;).

Viewpoint
Koh Phi Phi heeft een prachtig viewpoint. Om bij het viewpoint te komen met je even wat trappen op en natuurlijk een kleine bijdrage betalen maar dan heb je ook een prachtig uitzicht over het eiland. Het is goed voor te stellen dat Koh Phi Phi in 2004 flink is getroffen door de Tsunami. Het gedeelte waar iedereen leeft is klein. Dit is het middelste en smalste gedeelte van het eiland. Alles is hier vlak en de afstand van het linker strand en rechter strand is vrij klein, wat goed op de foto te zien is. Daar tussen is het leef gebied van iedereen. Een gigantische golf en alles spoelt weg.

Koh Phi Phi viewpoint Naast het snorkelen en relaxen op het strand heeft Koh Phi Phi ook een bruisend nachtleven. Het eiland is vrij toeristisch en de drukte die daarbij hoort is dan ook goed terug te zien in de straten van de barretjes en uitgaansgelegenheden. Op Koh Phi Phi hoef je je dus geen moment te vervelen ;).

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>