Koh Lanta

Ik ben verliefd op Koh Lanta. Wat een fijn eiland met een heerlijk gemoedelijke sfeer. De locals zijn super vriendelijk en het is veel rustiger en minder toeristisch dan Koh Phi Phi. Het is niet mooier dan Phi Phi maar heel anders heel sfeervol.

Wij zitten bij Klong Khong beach in een leuke bungalow die nog geen 100 meter lopen van het strand is. Klong Khong beach is niet het meest ideale strand om te zwemmen omdat er veel rotsen in de zee liggen. Wel heeft het de leukste strandtenten. Heerlijk om van de rustige muziek muziek te genieten. Elke avond is er wel ergens een party, en nee geen grote house party maar een relaxte chill party.

Koh lanta strandtenten

Het stand van Klong Khong beach ligt ideaal gelegen als je wil genieten van een prachtige zonsondergang. Elke avond zie je de zon langzaam in de zee zakken vanaf je handdoek of bij een romantisch dinner bij een van de strandtenten.

Zonsondergang koh lanta

Rond rijden op een scooter is de manier om de andere stranden en de rest van het eiland te zien. Op Koh Lanta is het huren van een scooter erg ‘veilig’. Zo hoeven wij geen borg te betalen en wordt onze scooter bij het inleveren niet gecontroleerd op eventuele schade. De mensen vertrouwen je en dat na al die anders ervaringen in Thailand heerlijk. Geen gedoe, erg fijn.

Het is niet mogelijk om helemaal rond het eiland is niet mogelijk, gewoonweg omdat er geen weg helemaal rond gaat. Maar de uiterste punten van het eiland zijn wel gewoon bereikbaar. Wij zijn gereden tot het nationaal park. Deze weg is prachtig met veel apen op de weg. Het nationaal park zelf hebben we overgeslagen omdat het voor ons op dat moment niet zoveel meerwaarde had. In het park kan je verschillende hikes doen waar je nog meer apen kan spotten.

Mangrove
Koh Lanta beschikt over een echt mangrove bos. Vanuit de zee lopen kleine riviertjes door het mangrove bos. In een longtailboot door de mangrove varen is prachtig. In de mangrove leven veel verschillende soorten vogels, apen, krabben en mudskippers. Dit zijn een soort vissen die half op het land, half in het water leven ze lijken ook een beetje op salamanders.

Wij waren graag wat langer op Koh Lanta gebleven, maar door onze planning lukte dit niet. Koh Lanta is ons favoriete eiland van Thailand! Dus ben je in Thailand? Zeker dit eiland niet overslaan :).

Ook leuk om te weten, Koh Lanta is een van de goedkopere eilanden van Thailand.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>