Halong Bay

Als je in Vietnam bent dan moet je natuurlijk Halong Bay bezoeken. Halong Bay is een baai met 10-tallen eilandjes en het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

We kijken erg uit naar deze trip, eindelijk strand! Eenmaal aangekomen in Halong Bay regent het. Jammer maar het mag de pret niet drukken. Met onze boot varen we naar een van de vele grotten die Halong Bay kent. De grot staat vol met stalagmieten en stalactieten die met een beetje fantasie mooie vormen van dieren hebben; apen, draken en een vogel.

De boot neemt ons verder mee de baai in. Overal zie je mooie eilanden. Het is werkelijk prachtig. We stoppen ergens en liggen voor anker, we mogen zwemmen! En laten Thomas en ik daar nou net dol op zijn. We springen van de boot en genieten van het zeewater

Jump Thomas

‘s Avonds hebben we een kleine party op de boot. Kom maar op met die drie uur gratis bier! Blijkt het een vat van 40 liter te zijn, en die was al binnen een uur op ;). De volgende dag gaan we met de boot en bus naar een national park. Hier maken we een wandeling naar de top van de bergen. Mooi uitzicht! Maar stiekem vonden wij het uitzicht in Yangshuo, China mooier ;).

Na de lunch in ons hotel gaan we met een boot naar Monkey Island. Het is een heerlijk eiland om te chillen. Gelukkig is het wel droog maar echt zwemweer is het niet. We genieten van het mooie uitzicht en het vermaak van de apen en andere toeristen. De apen zijn erg brutaal. Iedereen vindt het geweldig. Thomas en ik denken er toch anders over. Voeren zien we niet zo zitten, we willen geen Rabiës oplopen :).

Wel blijft het leuk om te zien hoe de apen de andere toeristen bespelen en ‘aanvallen’. We leren van onze reisvrienden dat je de apen absoluut niet in de ogen mag kijken en je hand niet bij je borst mag houden. Dit zien zij namelijk als teken om een gevecht aan te gaan.

Als het avond is gaan we stappen. We zijn met een leuke groep mensen en het is super gezellig. De volgende dag op de boot terug genieten we van het uitzicht op het dek. Ook krijgen we een kookworkshop. Niet dat deze kookworkshop heel uitgebreid is maar ik weet nu hoe ik springrolls maak.

Mocht je Halong Bay gaan bezoeken, ga dan zeker twee nachten. Een nacht is erg kort hierbij zit je bijna langer in de bus er naar toe (vanaf Hanoi) dan dat je geniet op de boot.

Halong Bay

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

One thought on “Halong Bay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>